Tussen de woudreuzen in Suriname
Door: Bente van der Wilt
Blijf op de hoogte en volg Bente
17 Oktober 2013 | Suriname, Paramaribo
We komen hier onder andere om het indrukwekkende Amazonegebied in beeld te brengen. Dit gebied bestrijkt 9 landen, waarvan Suriname er eentje is. Een ware uitdaging om te filmen, zo’n groot gebied! De Amazone, dat is oneindig veel bos met een enorme biodiversiteit. Maar ook met de nodige bedreigingen. Houtkap voor veeteelt en landbouw is er daar een van, maar in enkele landen, waaronder Suriname, vormt goudwinning een serieuze bedreiging.
Om een klein stukje van de Amazone in beeld te brengen gaan we naar een gedeelte in Suriname, vlak bij het Brokopondomeer, waar het nog echt groen is en waar megagrote woudreuzen staan. Het team is redelijk onder de indruk van het oerwoud, met alle soorten en planten die je maar kan bedenken. Als je bedenkt dat er in de Amazone minstens 40.000 planten, 427 zoogdieren, 1294 vogels en 378 reptielen leven.... We hebben al onze zintuigen open om dieren te spotten en in beeld te brengen.
Een waar avontuur, en het is heerlijk om hier te werken en jullie mee te nemen op m’n reis.
22 Oktober 2013 - 09:17
Jacqueline:
Veel succes meis, en maak er wat moois van. Klinkt goed in ieder geval. -
22 Oktober 2013 - 20:06
Andries Zijlstra:
Ga zeker kijken. -
22 Oktober 2013 - 22:16
Bente Van Der Wilt:
Dank je wel Jacqueline, ja samen met het filmteam doen we zeker ons best. Het is zo'n mooi land met de diverse uitdagingen hoor.