Schema's op z'n kop
Door: Bente van der Wilt
Blijf op de hoogte en volg Bente
09 September 2010 | Nederland, Zeist
De reis van de komende week is niet voor onderzoek maar voor het echte werk: filmen voor een documentaire. Heerlijk, ik heb er enorme zin in. Nu het zo aan het regenen is, kijk ik helemaal uit naar de zon. Nog een paar dagen en dan kan ik m'n koffer inpakken.
Natuurlijk moet er nog van alles gedaan worden. Allereerst kwam gisteren de stoom uit m'n oren want m'n schema's moesten op de schop. Eigenlijk voor een goede reden, want de mensen op Bonaire zijn erg behulpzaam met allerlei praktische zaken en zeker ook met de juiste mensen bij de diverse activiteiten/onderwerpen te vinden. Gaaf, maar het moet wel passen in de schema's en in het totale verhaal. Leuke uitdaging en daar ben ik de komende dagen nog wel mee bezig.
Dit keer ga ik niet alleen maar met het filmteam bestaande uit Hans Erik en Michel en onze WWF ambassadeur Carice en m'n collega Carel. Ook Janey gaat mee voor de fotografie. We gaan vliegen, maar alle uitstoot compenseren we natuurlijk. Dat is een eerste prioriteit, niet alleen voor ons, maar iedereen die vliegt zou dit moeten doen. Waarom, kijk op
Op kantoor hebben we ook een betrokken groep mensen die focussen op Bonaire in de komende weken. Want een documentaire maken over de natuurbescherming op Bonaire kan je echt nooit alleen doen. Met een team kom je veel verder en het is bovendien leuker. Iedereen heeft ideeën op z'n of haar vakterrein en dat alles maakt het zo krachtig om resultaten van het eiland te benoemen.
Het onderwerp van deze docu is de natuurbescherming op Bonaire, maar ook de verandering van 10-10-2010, wanneer Bonaire, Saba en St. Eustatius bij Nederland gaan horen als bijzondere gemeente. Als je het zo bekijkt, krijgen we koraalriffen, mangrove en prachtige flamingo's erbij. Waanzinnig toch? Echt iets om trots op te zijn!!
Goed, terug naar realiteit. Het script moet nog gefinetuned worden. De afspraken met de diverse partijen op Bonaire zijn bevestigd tot redelijk in detail. Leuk om even te noemen: we gaan een stuk fietsen op Bonaire, het lijkt net Nederland. Maar ja waar haal ik fietsen vandaan? Gelukkig hebben we goede contacten met TCB, het toeristenbureau Bonaire,( www.tourismbonaire.com), dus ik belde Marieke even met het idee. Flexibel als ze is, ging ze mailen met haar collega's en aan het eind van de dag vraagt ze me: welke dag wil je de fietsen hebben en hoeveel? Kortom, een heerlijk snelle service!
Dit is maar één van de activiteiten. De docu gaat natuurlijk over de natuurbescherming, uitdagingen/ duurzaamheid /samenwerking, maar het geeft ook een kijkje op Bonaire met alle cultuur, kleur en mensen. Het eiland is mooi maar het moet wel zo blijven. Er zijn wel enkele bedreigingen. Wanneer ik op het eiland ben, vertel er meer over.
Vandaag was zo'n dag met het afronden van een achtergrond document over Bonaire, schema's opnieuw indelen, bellen en mailen met Stinapa (www.stinapa.com ) en STCB (Sea Turtle Conservation Bonaire,(www.bonaireturtles.org). Informatie over de reis toesturen aan de diverse mensen, contracten opstellen, iedereen op de hoogte houden van de laatste stand van zaken.
Kortom, nooit een saai moment.
09 September 2010 - 20:40
Ronella :
Leuk Bente. Thnx for sharing.
TCB Kralendijk :-) -
10 September 2010 - 06:50
Lobke:
Welk een saai leven ;-)
Heel veel succes en plezier op Bonaire!
Lfs Lobke
10 September 2010 - 08:17
Super Bente:
Maak er iets moois van.
Liefs D en M -
10 September 2010 - 12:22
Marlou:
Geweldig om weer mee te mogen leven met jouw avonturen!~Heel veel plezier en succes en blijven focussen ;-)
10 September 2010 - 15:57
Ans:
UUHH alweer weg :-)
13 September 2010 - 11:32
Froukje:
Hi Bente,
Heel veel succes en uiteraard ook plezier gewenst! Ben erg benieuwd naar de documentaire, zet hem op!
Groetjes uit Zeist -
14 September 2010 - 13:43
Sharon:
Hi Bente,
Heel veel succes in Bonaire!
Op www.facebook.com/wereldnatuurfonds zie je al een mooie update!
Sharon